Παθήσεις σπονδυλικής στήλης

Παθήσεις - Επεμβάσεις Σπονδυλικής Στήλης

Στο ιατρείο μας ασχολούμαστε με όλες τις παθήσεις σπονδυλικής στήλης στηριζόμενοι σε εξατομικευμένο πρωτόκολλο διάγνωσης και θεραπείας βασιζόμενοι στην πάθηση και στα συμπτώματα του κάθε ασθενούς.

Διαθέτουμε πλήρη γκάμα συντηρητικών θεραπειών με σκοπό η χειρουργική αποκατάσταση να είναι η τελευταία λύση στο πρόβλημά σας.

Μικροδισκεκτομή

Η μικροδισκεκτομή είναι μια χειρουργική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ρήξη του μεσοσπονδυλίου δίσκου ή την κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συνήθως όταν η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς να είναι απαραίτητη η πλήρης αφαίρεσή του.

Για τους περισσότερους ασθενείς η μικροδισκεκτομή είναι αναγκαία μετά από πολύμηνη συντηρητική αντιμετώπιση η οποία δεν έχει φέρει αποτελέσματα. Η μικροδισκεκτομή ονομάζεται αλλιώς μικροαποσυμπίεση (microdecompression), ανήκει στην κατηγορία των ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων (Minimally Invasive Surgery) και πραγματοποιείται σε ασθενείς που έχουν κήλη σε κάποιο επίπεδο της ΟΜΣΣ.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με ολική αναισθησία, χωρίς ο ασθενής να έχει τις αισθήσεις του και χωρίς να αισθάνεται πόνο. Μετά από την ολοκλήρωση της επέμβασης ο πλήρης χρόνος αποθεραπείας είναι συνήθως 6 εβδομάδες. Η επέμβαση έχει επιτυχία 95% βάσει των Αμερικάνικών μετρήσεων στο να αφαιρέσει τον ισχιακό πόνο που προκαλεί η πίεση στο ισχιακό νεύρο.

Παθήσεις - Επεμβάσεις Σπονδυλικής Στήλης

Μία από τις βασικές ενδείξεις της μικροδισκεκτομής είναι ο ισχιακός πόνος που επιμένει περισσότερο από 12 εβδομάδες. Η μικροδισκετομή είναι αποτελεσματική για την ισχιαλγία και όχι για την οσφυαλγία επομένως είναι πολύ σημαντική η διαοφοροποίηση και η σωστή διάγνωση.

Hydrogel – Discogel

Είναι η διαδικασία κατά την οποία γεμίζουμε με γέλη χονδροϊτίνης τον εκφυλισμένο μεσοσπονδύλιο δίσκο. Ένδειξη αποτελεί ο πόνος στον μεσοσπονδύλιο δίσκο. Το ποσοστό επιτυχίας είναι 91,4% σε ασθενείς στους οποίους έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη μέθοδο.

Εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και πραγματοποιείται διαδερμικά η έγχυση της γέλης χονδροϊτίνης (discogel). O χρόνος αποκατάστασης είναι 14 ημέρες, ο χρόνος οδήγησης είναι 14 ημέρες και ο χρόνος επιστροφής στη δουλειά είναι 28 ημέρες.