Μικροδισκεκτομή

Η μικροδισκεκτομή είναι μια χειρουργική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ρήξη του μεσοσπονδυλίου δίσκου ή την κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συνήθως όταν η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς να είναι απαραίτητη η πλήρης αφαίρεσή του.

Έγχυση Αυξητικών Παραγόντων PRP

Για τους περισσότερους ασθενείς η μικροδισκεκτομή είναι αναγκαία μετά από πολύμηνη συντηρητική αντιμετώπιση η οποία δεν έχει φέρει αποτελέσματα.

Η μικροδισκεκτομή ονομάζεται αλλιώς μικροαποσυμπίεση (microdecompression), ανήκει στην κατηγορία των ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων (Minimally Invasive Surgery) και πραγματοποιείται σε ασθενείς που έχουν κήλη σε κάποιο επίπεδο της ΟΜΣΣ.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με ολική αναισθησία, χωρίς ο ασθενής να έχει τις αισθήσεις του και χωρίς να αισθάνεται πόνο. Μετά από την ολοκλήρωση της επέμβασης ο πλήρης χρόνος αποθεραπείας είναι συνήθως 6 εβδομάδες. Η επέμβαση έχει επιτυχία 95% βάσει των Αμερικάνικών μετρήσεων στο να αφαιρέσει τον ισχιακό πόνο που προκαλεί η πίεση στο ισχιακό νεύρο.

Μία από τις βασικές ενδείξεις της μικροδισκεκτομής είναι ο ισχιακός πόνος που επιμένει περισσότερο από 12 εβδομάδες. Η μικροδισκετομή είναι αποτελεσματική για την ισχιαλγία και όχι για την οσφυαλγία επομένως είναι πολύ σημαντική η διαοφοροποίηση και η σωστή διάγνωση.